top of page

Fysiikkaharjoittelu ei ole vain kilpagolfareiden juttu

Jos haluat kehittyä golfarina, älä aliarvioi fysiikkaharjoittelun merkitystä.
Voimaharjoittelua, kehonhallintaa, tasapainoa ja liikkuvuutta voi halutessaan tehdä vaikka olohuoneessa, puistossa tai kesämökin nurmikolla.


Golfarin fysiikkaharjoittelu on tekemässä aktiivisempaa tuloaan myös harrastajien pariin. Lajia tukeva fysiikkaharjoittelu on ollut tärkeä osa ammattilaispelaajien arkea jo pitkään, mutta nyt myös harrastajat ovat oivaltaneet voimantuottoa, liikkuvuutta, tasapainoa ja kehonhallintaa edistävän oheisharjoittelun hyödyt.


Fysiikkaharjoittelu auttaa parantamaan peliä, mutta se voi olla myös vastaus tilanteeseen, jossa koko harrastus on vaarassa päättyä kremppojen tai loukkaantumisten mukanaan tuomiin ongelmiin.


Fysiikkaharjoittelussa ei ole kyse ainoastaan kyvystä tuottaa voimaa, vaan ensisijaisesti kyvystä liikkua ja hallita tuota liikettä. Jos jossain svingin aikana ”vuotaa”, vaikuttaa se lähes automaattisesti joko painopisteeseen, ajoitukseen, vartalokulmiin tai näihin kaikkiin, ja osumasta tulee enemmän tai vähemmän pelastus.


Monesti ajatellaan, että fysiikkaa harjoitellaan talvella ja pelikauden aikana lyödään palloa. Tämä on hyvä lähtökohta ja pelkästään tämän tyyppisestä kausiharjoittelusta on jo iso hyöty kokonaisuutta ajatellen. Mikäli tavoitteena on oman pelin kokonaisvaltainen parantaminen ja jotta fysiikkaharjoittelun hyödyistä saataisiin paras mahdollinen irti, tulisi fysiikkaharjoittelun olla osa jokaisen golffarin rutiinia ympäri vuoden. Jos pelikauden aikana lihasvoimaharjoitteluun ei kentällä vietetyn ajan ohella löydy aikaa, voi fysiikkaharjoittelun keskittää liikkuvuuden ja kehonhallinnan ylläpitoon.


Toimiva keho on avain nautinnolliseen golfiin!

42 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page