top of page

Liikkuvuutta, kehonhallintaa ja tasapainoa

Liikkuvuuden, kehonhallinnan ja tasapainon harjoittelu osana kokonaisvaltaista golffysiikkaa on erittäin tärkeää. Nuorten golfia tukevassa harjoittelussa on edelleen syytä painottaa monipuolista eri lajien harrastamista.


Jokaisen golfarin tulisi ottaa rutiiniksi kierrosta edeltävä alkulämmittely ja säännölliset, vähintään viikkotasolla tehtävät toiminnalliset venytykset kireyksien ja lihasjumien purkamiseksi.


Golfareille kohdennettua fysiikkaharjoittelua on nykyään tarjolla hyvin monessa muodossa, uusimpina lajeina golffareille kohdennetut golfpilates ja golfjooga. Perinteisiä harjoittelumuotoja ovat kuntosaliharjoittelu, kehonpainoharjoittelu tai monimuotoinen toiminnallinen liikkuvuusharjoittelu sekä lajinomainen lihaskuntoharjoittelu.


Liikkeelle voi lähteä myös hyvin matalalla kynnyksellä. Voimantuottoa, kehonhallintaa, tasapainoa ja liikkuvuutta voi halutessaan kehittää vaikka olohuoneessa, puistossa tai kesämökin nurmikolla kehonpainoa ja pienvälineitä hyödyntäen.

Jo kerran viikossa tehty toiminnallinen liikkuvuusharjoittelu ja venyttely kireiden lihasten avaamiseksi on parempi kuin ei mitään.


Jos olet valmis ottamaan fysiikkaharjoittelun osaksi treeniohjelmaa, päälihasryhmät käsittävä treeni kerran viikossa kehonpainoa hyödyntäen riittää alussa positiivisen kehityksen käynnistämiseksi. Kynnyksestä fysiikkaharjoittelun aloittamiseen ei kannata tehdä liian isoa.


Jos tekniikka on kunnossa ja kaipaat lisämetrejä lyönteihin, on aika harkita sekä lihaskunnon että liikkuvuuden säännöllistä harjoittamista. Mikäli fysiikkaharjoittelu ei kuulu omiin rutiineihisi tai se on satunnaista, säännöllinen päälihasryhmien harjoittaminen niin kutsutuilla moninivelliikkeillä on erittäin hyvä perusta. Jos fysiikkaharjoittelu kuuluu viikoittaiseen rutiiniisi, mutta haluat kohdentaa harjoittelun enemmän lajinomaiseksi, kannattaa kääntyä lajin ammattilaisen puoleen juuri sinulle sopivan ja sinun peliäsi kehittävän treeniohjelman aikaansaamiseksi.

228 katselukertaa0 kommenttia

Comments


bottom of page